Aplikacja, przez którą pracuję, ciągle mnie wylogowuje / ciągle pokazuje błędy połączenia.

Aplikacja, przez którą pracuję, ciągle mnie wylogowuje / ciągle pokazuje błędy połączenia.

Zaktualizowano: 
1/2/2023

Część aplikacji do pracy pozwala tylko na jeden aktywny login w tym samym czasie. Co to dla Ciebie oznacza? Rozważmy to na przykładzie Bolt Driver.

Kiedy łączysz konto Bolt z Appjobs Work, wpisujesz swój login i hasło używane w apce Bolt Driver, a więc Bolt może (ale nie musi) uznać łączenie za próbę logowania. To samo może się zdarzyć w momencie odświeżania danych - żeby odświeżyć dane w Appjobs Work, musimy mieć sprawne połączenie z Twoim kontem Bolt. Oznacza to, że w momencie łączenia konta Bolt z Appjobs Work oraz w momencie synchronizacji danych, możesz zostać wylogowany(a) z aplikacji Bolt; możesz również otrzymać od Bolt powiadomienie o próbie logowania z innego urządzenia. Dzieje się tak dlatego, że Bolt nie pozwala na używanie danych konta w dwóch miejscach jednocześnie.

❗Dla zupełnej jasności: Appjobs Work NIGDY NIE LOGUJE SIĘ NA TWOJE KONTO. Twoje dane logowania są nam potrzebne tylko i wyłącznie do pobrania (odświeżenia) danych o Twoich aktywnościach i zarobkach. Nie mamy fizycznego dostępu do Twojego konta z apki do pracy.

Są to zabezpieczenia wykorzystywane przez Bolt i inne aplikacje do pracy, na które nie mamy wpływu. To Appjobs Work musi być dostosowany do aplikacji do pracy, nie odwrotnie. Nie możemy więc zupełnie wyeliminować tego problemu. Możemy go jednak ograniczyć, dlatego przygotowaliśmy dla Was system ustawień synchronizacji danych. Przeczytaj, jak to działa TUTAJ.